Het verschil tussen een studentchauffeur, privéchauffeur en directiechauffeur

DriveMe

In het web van chauffeursdiensten en -services is het niet altijd duidelijk wie wat doet. Dit artikel biedt inzicht in de verschillende soorten chauffeurs en hun taken:

  • de privéchauffeur
  • de studentchauffeur
  • de pensionado
  • de directiechauffeur

Privéchauffeur

Een privéchauffeur is een professionele bestuurder die zich exclusief inzet voor het vervoeren van individuele passagiers gedurende een specifieke opdracht. Hoewel sommigen dit vrijwillig doen, verwachten de meesten een vergoeding voor hun diensten. Deze vergoeding kan worden verkregen via een dienstverband bij een chauffeursbedrijf zoals E-Drivers privéchauffeurs of Rent A Bob, of door zelfstandig te ondernemen. Veel zelfstandige chauffeurs hebben hun eigen klantenkring en nemen daarnaast opdrachten aan van reguliere chauffeursbedrijven.

Op het DriveMe-platform vind je exclusief zelfstandige chauffeurs (ZZP’ers), die als ondernemers opereren. Deze chauffeurs zijn niet in dienst van DriveMe, maar werken rechtstreeks voor jou als opdrachtgever. Door te kiezen voor een ZZP-chauffeur op het DriveMe-platform, ben je verzekerd van persoonlijke en professionele service van een onafhankelijke ondernemer.

Wil je een privéchauffeur boeken die volledig toegewijd is aan jouw comfort en veiligheid? Ontdek de beschikbare chauffeurs op DriveMe en kies degene die het beste bij jouw behoeften past.

Bereken je ritprijs

De studentchauffeur

in Nederland. We hebben een overzicht van bedrijven en tarieven gemaakt. (link opent in nieuw tabblad.)

Veel studenten beschouwen chauffeuren tijdens hun studie als een ideale bijbaan. De flexibele werktijden en aantrekkelijke verdiensten, inclusief fooi, maken het aantrekkelijk. Bovendien biedt het de kans om te rijden in luxe auto’s. Tijdens de wachttijd tussen ritten kunnen studenten vaak studeren, waardoor ze hun tijd efficiënt kunnen benutten.

Het aanbod van studentenchauffeurs in Nederland is groot vanwege deze voordelen. Daarnaast biedt deze bijbaan studenten de mogelijkheid om in contact te komen met interessante opdrachtgevers, wat hun netwerk kan vergroten en later van pas kan komen bij het zoeken naar een stageplaats of vaste baan.

Om aan de slag te gaan als studentchauffeur, zijn de volgende vereisten van belang:

  • Een geldig rijbewijs
  • Goede voertuigbeheersing
  • Verkeersinzicht
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Goede sociale vaardigheden
  • Een solide set normen en waarden

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van studentenchauffeurs. Voor een overzicht van beschikbare bedrijven en tarieven, bekijk ons overzicht (link opent in nieuw tabblad).

Verschuiving naar ZZP

Door de aangescherpte arbeidswetgeving zal het aantal studenten dat via de KvK is ingeschreven als ZZP chauffeur sterk stijgen. Platforms als DriveMe werken uitsluitend met ZZPers, hanteren een ander businessmodel en zijn daardoor voordeliger.

Studentchauffeur

De Senior Driver / pensionado

De Senior Driver is een ervaren privéchauffeur die, net als de studentchauffeur, niet gecertificeerd is maar zich aan de andere kant van het carrièrespectrum bevindt. Ondanks het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, heeft de Senior Driver nog steeds een passie voor werken en autorijden.

Net als studentchauffeurs hebben Senior Drivers een sterke affiniteit met auto’s en autorijden. Ze worden vaak ingezet als hiker, wat betekent dat ze beschikbaar zijn voor ad-hoc opdrachten. Daarnaast zijn ze ook te boeken via het DriveMe-platform, waar ze meestal te vinden zijn in de comfort klasse.

Als je op zoek bent naar een ervaren chauffeur voor comfortabel vervoer, overweeg dan een Senior Driver te boeken via DriveMe. Met hun jarenlange ervaring bieden ze betrouwbare en professionele diensten voor diverse transportbehoeften.

De directiechauffeur

Een directiechauffeur staat garant voor professioneel vervoer met een hoog niveau van expertise achter het stuur. Deze ervaren privéchauffeurs hebben autorijden tot hun vak gemaakt en zijn getraind bij gerenommeerde verkeersscholen zoals Bruseco, met certificeringen van erkende instanties zoals CBR of DEKRA.

Directiechauffeurs zijn werkzaam voor zowel bedrijven als overheidsinstanties, of worden ingehuurd via vaste (directe) dienstverbanden of detacheringen door chauffeursbedrijven. In Nederland zijn er ook tal van ZZP D1 directiechauffeurs actief, die hun inkomen verdienen door zowel eigen opdrachtgevers te bedienen als opdrachten van chauffeursbedrijven aan te nemen.

Directiechauffeur D1, D2, D3

Er zijn verschillende niveaus van directiechauffeursdiploma’s, zoals D1, D2 en D3. Het D1 diploma vormt de basis, terwijl het D2 certificaat aanvullende training biedt in persoonsbeveiliging en uitgebreide routeplanning. Een directiechauffeur met een D3 certificaat is niet alleen een ervaren chauffeur, maar fungeert ook als beveiliger en bewaakt alle veiligheidsrisico’s, inclusief cybersecurity. Voor de hoogste graad van beveiliging is er het D4 diploma, waarbij chauffeurs aanvullende modules volgen voor het rijden met gepantserde voertuigen, ideaal voor opdrachten bij onder meer het koningshuis.

Wil je een directiechauffeur met specifieke kwalificaties boeken? Ontdek de beschikbare chauffeurs op DriveMe en kies degene die het beste bij jouw behoeften past.

Welke privéchauffeur kan geboekt worden via DriveMe?

Op het DriveMe-platform vind je een breed scala aan chauffeurstypen, variërend van studentchauffeurs tot directiechauffeurs. De D2 directiechauffeur wordt momenteel beschouwd als de hoogst gekwalificeerde privéchauffeur op het platform.

Bij het boeken van een chauffeur via DriveMe worden er slechts € 10,00 aan boekingskosten in rekening gebracht. Er wordt geen extra marge toegevoegd bovenop het uurtarief van de chauffeur. Dit betekent dat je precies krijgt waar je voor betaalt, en bovendien is het vaak voordeliger dan bij reguliere chauffeursdiensten in Nederland.

Wil je een chauffeur boeken voor jouw specifieke behoeften? Via het DriveMe-platform kun je eenvoudig in contact komen met alle verschillende typen chauffeurs. Ontdek het brede aanbod en boek vandaag nog jouw chauffeur op maat!

DriveMe App

Scan en download
de DriveMe app

of open de desktop app

Download de app
DriveMe App
DriveMe in de Appstore
DriveMe in de Playstore

Door: Jeroen van der Kamp