Wie ben je? En wat doe je? 

Jeroen van der Kamp, oprichter/mede-directeur van de thuisbrengservice Rent A Bob, mede-eigenaar/mede-directeur van privéchauffeursbedrijf E-Drivers sinds 2019 mag ik me met DriveMe bezighouden. 

Het lijkt al een eeuw geleden dat we met Rent A Bob van start gingen. Met die opvouwbare brommertjes naar mensen toe. Brommertje daarna in de achterbak van de auto. En samen met de mensen naar huis. Heerlijke tijden waren dat.

Nog steeds brengt Rent A Bob mensen in hun eigen auto naar huis. En ze zijn er nog steeds even blij mee als toen. Gelukkig. Want daar doe je het toch wel voor. Na al die jaren halen we nog dus nog steeds enorm veel lol uit Rent A Bob.

Er is natuurlijk wel veel veranderd in de loop van de tijd. Zo is Rent A Bob in 2014 gefuseerd met zijn Rotterdamse concurrenten BeterBob en E-Drivers. Een verstandige zet, want samen konden we veel meer. Maar ook noodzakelijk, want zulke briljante tijden waren het niet. De exploitatie van BeterBob werd bij Rent A Bob gevoegd en E-Drivers werd als zelfstandig merk aangehouden. En terecht, want E-Drivers levert privéchauffeurs aan de top van het bedrijfsleven. Mooi nichewerk!

Waar word je enthousiast van? 

Als directeur van een klein bedrijf moet je dingen doen waar je geen fuck aan vindt. Boekhouden bijvoorbeeld. Maargoed, je hebt niet altijd de mogelijkheid om dit soort zaken uit te besteden. Dan moet je wel. Door het samengaan van de bedrijven kwam de vrijheid om te focussen op de zaken waar je wél graag je bed voor uitkomt. Procesverbetering. Marketing. Of het bedenken en opstarten van nieuwe projecten. Zoals DriveMe.

En buiten kantoor?

Ik hou van sport. Het maakt me niet eens zoveel uit wat ik doe, maar het gelukkigst word ik van Crossfit. Dat doe ik dan ook 4 tot 5 keer in de week. Ik loop hard. Vaak met hond, wel zo efficiënt. Ik golf ook graag maar te weinig. De paraplu: vooruitgang boeken. Op sportief gebied, maar ook op sociaal en intellectueel gebied. Voor mij betekent dat goed eten, goed slapen, veel lezen, leren en dagelijks sporten. (En dat is weleens anders geweest.) Maar ook Netflixen of karten met mijn zoon. Minstens zo belangrijk. 

Goals zakelijk/privé? 

Met onze bedrijven leidend worden op het gebied van chauffeursdiensten. We gaan dit bereiken door creatief en innovatief om te gaan met technologie, mensen, samenwerkingen en het belangrijkste van alles: door zaken te leveren die meerwaarde bieden. Met Crossfit wil ik meedraaien in de top van Nederland en simpelweg ieder jaar fitter worden. Let wel: ik zit in de (oude-mannen) categorie van 45-50 . Allang geen elitemateriaal meer dus. In 2022 ben ik deelnemer aan de triatlon van Hamburg. (Verslag inmiddels op LinkedIn)
Verder – en by far het belangrijkste – een goede vriend, man, vader, broer en collega zijn.