Een studentchauffeur huren? Dit moet je weten…

DriveMe studentchauffeur

Vraag een huidige ‘topbestuurder’ naar zijn vroegere bijbaantjes en de kans is groot dat hij studentchauffeur is geweest tijdens zijn studie. Studentchauffeur is voor jongeren een ideale bijbaan. De uren zijn goed, je rijdt in luxe auto’s en de wachttijd gebruik je om te studeren. En je ontmoet interessante mensen die weer goed kunnen zijn voor later. Ideaal dus.

Maar is een dure auto wel in vertrouwde handen bij zo’n jong iemand? En hoe gaat het verder in zijn werk? Wat zijn de kosten?

De kosten in Nederland?

Bij een ‘normaal’ chauffeursbedrijf betaal je tussen € 25,- en € 30,- ex btw per uur voor een studentchauffeur. En de term zegt het al; het is een student. En studenten zijn niet altijd even serieus als het gaat om verplichtingen. Een student kan zich vrij eenvoudig verslapen. Of vergeten dat hij moet werken. En de concentratie tijdens het rijden? Kan soms beter.

De kosten van een studentchauffeur bij DriveMe?

DriveMe is een platform waarop zelfstandige ondernemers zijn aangesloten. Die zijn vaak wat ouder, hebben ook meer rij-ervaring en zijn ook meer betrouwbaar. Maar! Er zijn natuurlijk ook studentchauffeurs bij DriveMe aangesloten. En ook deze studentchauffeurs zijn zelfstandig ondernemer. Serieuze gasten dus.

De kosten van een studentchauffeur bij DriveMe starten bij € 15 ex btw per uur. Dat is dus ongeveer de helft van wat je bij een chauffeursbedrijf betaalt.

De kwaliteit

Door het grote aanbod van studentchauffeurs in Nederland lijkt het logisch dat er segmentatie binnen de grote groep is. Want een student van 19 met beperkte rijervaring is een ander type privéchauffeur dan de jongen (of dame) van 24 die eveneens vanaf zijn/haar 19de jaar autorijdt. Maar toch werkt de praktijk anders. Bij de verschillende aanbieders van studentenchauffeurs is één type studenten chauffeur te boeken en tegen een vast tarief. Weet je als opdrachtgever of boeker wat voor chauffeur je zal krijgen? Nee. Maar je betaalt wel een vast tarief voor jouw student en je mag je afvragen of dat wel zo terecht is. De kanttekening die gemaakt moet worden is dat het chauffeursbedrijf E-Drivers slechts chauffeurs van 21 jaar en ouder inzet.

Hoe zie je de kwaliteit bij DriveMe?

Je ziet het aan de prijs van de chauffeur. Zit een chauffeur rond € 15 ex btw per uur. Dan is hij nog beperkt ervaren. Gaat de prijs richting € 20? Dan heb je al een erg ervaren chauffeur achter het stuur. En let wel: dit is dus nog steeds veel voordeliger dan waar-dan-ook in Nederland. Ook zie je in het profiel van de chauffeur hoeveel ervaring hij heeft. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten.

DriveMe studentchauffeur

Wat maakt DriveMe anders?

Bij DriveMe plaats je jouw opdracht op het platform waarop studentchauffeurs in heel Nederland op aangesloten zijn. Ze zien jouw ritopdracht en schrijven zich erop in wanneer ze jou willen rijden. Daarna ligt de bal weer bij jou. Want in tegenstelling tot de reguliere chauffeursbedrijven, waar je maar moet afwachten wat voor chauffeur je krijgt, kun je bij DriveMe zelf kiezen op basis van tariefstelling, voorkomen en beoordelingen van anderen.

De grote voordelen van een studentchauffeur

Een studentchauffeur stelt je in de gelegenheid om te werken en te reizen. En in het comfort van je eigen auto (in tegenstelling tot een treincabine). Bij deze vorm van reizen komen vele voordelen kijken waaronder efficiency, rust/ontspanning en veiligheid. En dus is een studentchauffeur een verstandige keuze. Want zelfs al heeft een studentchauffeur nog niet de ervaring die jij als bestuurder misschien wél hebt, het is altijd een veiligere keuze dan zelf rijden en werken onderweg, zoals telefoneren. (De kans is meer dan 75% dat je dat doet tijdens het rijden.)

Bekijk alle voordelen van een privéchauffeur.

Met een studentchauffeur kun je ontspannen werken, word je overal voor de deur afgezet – dus ook geen parkeerkosten – en heb jij een elektrische auto? Dan zorgt jouw chauffeur voor het laden ervan als jij in meeting zit. Het overgrote voordeel van werken terwijl je reist is dat je veel meer werk gedaan krijgt op een dag en daarmee de kans vergroot dat je ’s avonds niet meer met je werk bezig hoeft te zijn.

Een voordelige chauffeur boeken?

Door: Jeroen van der Kamp

Download de app
DriveMe in de Appstore
DriveMe in de Playstore