Een studentchauffeur huren? Dit moet je weten…

De Privéchauffeur

Vraag een ‘topbestuurder’ naar zijn vroegere bijbaantjes en de kans is aanzienlijk dat hij privéchauffeur is geweest tijdens zijn studie. De bijbaan van studentchauffeur geniet grote populariteit onder jongeren. Het werk als studentchauffeur is goed te combineren met de studie en het rijden in luxe wagens wordt eveneens als een groot pluspunt gezien. Maar is een dure auto wel in vertrouwde handen bij zo’n jong iemand? En hoe gaat het verder in zijn werk? Wat zijn de kosten?

De kosten van een studentchauffeur

De studentchauffeurs in de economyklasse van DriveMe hebben een tariefstelling tussen de € 12,50 en € 16,- ex btw per uur. Bij de meer ervaren chauffeurs in de comfortklasse ligt dat tussen € 16,- en € 20,- ex btw per uur.
Voor de beeldvorming: de reguliere chauffeursbedrijven in Nederland rekenen tarieven vanaf € 20,- ex btw per uur. (Welkomstaanbiedingen laten we buiten beschouwing.)

De kwaliteit

Door het grote aanbod van studentchauffeurs in Nederland lijkt het logisch dat er segmentatie binnen de grote groep is. Want een student van 19 met beperkte rijervaring is een ander type privéchauffeur dan de jongen (of dame) van 24 die eveneens vanaf zijn/haar 19de jaar autorijdt. Maar toch werkt de praktijk anders. Bij de verschillende aanbieders van studentenchauffeurs is één type studenten chauffeur te boeken en tegen een vast tarief. Weet je als opdrachtgever of boeker wat voor chauffeur je zal krijgen? Nee. Maar je betaalt wel een vast tarief voor jouw studenten taxi en je mag je afvragen of dat wel zo terecht is. De kanttekening die gemaakt moet worden is dat E-Drivers slechts chauffeurs van 21 jaar en ouder inzet.

Economy vs comfort

Omdat de kwaliteit van studentenchauffeurs (landelijk gezien) grote verschillen vertoont heeft DriveMe ervoor gekozen om de studentchauffeurs op te delen in twee segmenten; de economyklasse en de comfortklasse. Het verschil zit ‘m in de rijervaring en chauffeurskwaliteit. Een privéchauffeur in de economyklasse kan absoluut autorijden – laat dat duidelijk zijn – maar hij zit nog niet op het niveau van een studentchauffeur in de comfortklasse. De chauffeur in de comfortklasse heeft al een behoorlijk aantal kilometers als privéchauffeur op zijn naam staan. Dit verschil in ervaring zie je terug in de prijs (de economyklasse is het voordeligste), maar niet in de ambitie van de chauffeurs. De kans is aanwezig dat een chauffeur in de economyklasse een grotere ambitie heeft om een vlekkeloze rit neer te zetten.

DriveMe Privechauffeurs

Wat maakt DriveMe anders? (En beter!)

Bij DriveMe plaats je jouw opdracht op het platform waarop studentchauffeurs in heel Nederland op aangesloten zijn. Ze zien jouw ritopdracht en schrijven zich erop in wanneer ze jou willen rijden. Daarna ligt de bal weer bij jou. Want in tegenstelling tot de reguliere chauffeursbedrijven, waar je maar moet afwachten wat voor type chauffeur je krijgt, kun je bij DriveMe zelf kiezen op basis van chauffeursklasse, tariefstelling en beoordelingen van anderen.

De grote voordelen van een studentchauffeur

Een studentchauffeur stelt je in de gelegenheid om te werken en te reizen. En in het comfort van je eigen auto (in tegenstelling tot een treincabine). Bij deze vorm van reizen komen vele voordelen kijken waaronder efficiency, rust/ontspanning en veiligheid. En dus is een studentchauffeur een verstandige keuze. Want zelfs al heeft een chauffeur in de economy klasse nog niet de ervaring die jij als bestuurder misschien wél hebt, het is altijd een veiligere keuze dan zelf rijden en werken onderweg, zoals telefoneren. (De kans is meer dan 75% dat je dat doet.) Want goed rijden, dat kunnen die studenten bij DriveMe wel.

Bekijk alle voordelen van een privéchauffeur.

Met een studentchauffeur kun je ontspannen werken, word je overal voor de deur afgezet – dus ook geen parkeerkosten – en loop je bovendien sterk verminderd kans op Coronabesmetting (t.o.v. het OV). De studentchauffeur kan op verzoek mondkapjes meenemen.

Het overgrote voordeel van werken terwijl je reist is dat je veel meer werk gedaan krijgt op een dag en daarmee de kans vergroot dat je ’s avonds niet meer met je werk bezig hoeft te zijn.

Een studentchauffeur boeken?

Door: Jeroen van der Kamp

Download de app
DriveMe in de Appstore
DriveMe in de Playstore