Bepaal hier of een privéchauffeur wat voor jou is

Privéchauffeur DriveMe

Sommige mensen zweren erbij. Anderen vinden het juist decadent. Of simpelweg te duur. “Rijden kan ik zelf ook wel”, horen we dikwijls voorbijkomen. 

Maar kijk eens naar de volgende situaties en beslis voor jezelf of dit op enig moment op jou van toepassing is geweest. Zo ja, dan zou je eens serieus moeten overwegen om een eigen chauffeur te nemen. (Ook al is dat incidenteel, geen probleem.) En het kost minder dan je wellicht denkt. 


Een afspraak van een uur, maar toch de hele middag weggegooid

Om 14.00 uur heb je een afspraak. Het is jouw enige afspraak die dag dus genoeg tijd om lekker door te werken. Zou je denken. De afspraak is in Amsterdam en daar ben jij met een klein uurtje rijden. (woon je in Amsterdam, vervang het dan door Den Haag. Is – verkeerstechnisch – minstens zo verschrikkelijk.) Voor de zekerheid vertrek je om 12.45 zodat je in ieder geval op tijd komt. Maakt toch een betere indruk dan dat je te laat komt. De afspraak verloopt prima en loopt zelfs een kwartiertje uit. Daarna snel naar de auto wandelen en voordat je daadwerkelijk wegrijdt is het half vier. Okay, kantje boord, maar voor de file uit naar kantoor moet lukken; kun je daar nog even de binnengekomen mails wegwerken. Tot je al op de ring van Amsterdam de file inrijdt. En goed ook. Een paar kilometer verder en een klein half uur later moet je concluderen dat het rijden naar kantoor een zinloze exercitie is geworden. Het enige dat nog zin heeft is afslaan naar huis, aanschuiven voor het avondeten en daarna maar weer achter de computer kruipen. En dat voor één afspraak. 


Een korte afspraak maar toch € 15,- parkeerkosten

We hebben het over eenzelfde afspraak in Amsterdam. Jij bent liever iets te vroeg dan te laat. Want zo ben je. ‘Maar waar parkeer ik die auto in godsnaam?’ Parkeren langs de gracht? Weinig kans. Dan maar naar de Q-park. Is wel wat verder lopen, maar het is niet anders. Dan maar even doorstappen. Met donkere plekken onder je oksel loop je het kantoor van de klant in omdat je nou eenmaal graag op tijd komt. De afspraak verloopt wederom prima, dus wandel je na de afspraak in een gemoedelijk tempo terug naar de parkeergarage. Anderhalf uur weggeweest, dus wat kan het kosten? De kaart gaat in de mond van de melkkoe van Q-Park en die rondt de tijd gewillig af naar het volgende volle uur. Precies. 2 uur dus. En dat is € 15,-. Grom. 


Een prima dag, maar toch geïrriteerd thuiskomen

Je rijdt terug van je afspraak. Je rijdt over de A1, Lekker, relaxed. Want met 5 banen is er genoeg ruimte. Zou je denken. Maar er zijn altijd bestuurders die links blijven rijden terwijl er aan de rechterkant 3 banen zijn bijgekomen. Fatsoenlijk inhalen betekent in dat geval 3 of 4 banen naar links opschuiven om vervolgens het hele eind weer terug te gaan, met alle risico’s van dien. 

Je wilt even stoppen bij de Shell. Je rijdt op de afrit en 30 meter voor je nog iemand. De snelheid is er op de uitvoegstrook al aardig uitgehaald en plots komt daar nog iemand aangevlogen die zijn auto tussen jou en de voorganger propt waardoor je alsnog vol in de ankers moet. En waarom? Precies. 2 seconden eerder binnen. Grom.

Even later rij je weer op de snelweg. Linkerbaan. Het is alleen wel druk dus heel veel sneller zal je er niet door gaan. In de achteruitkijkspiegel zie met een wit pakketbezorgbusje met grote snelheid op je inrijden. Tot hij bijna het licht uit je kofferbak heeft gereden, om daar ook niet meer weg te gaan. Gebarend en al. Hij kan gemakkelijk zien dat een klein stukje voor jou zijn volgende obstakel rijdt. En daarvoor nóg honderden anderen. Waarom doe je zo moeilijk?

DriveMe blog

Weet je wat? We pakken een keer de trein

Fuck de auto. En de file. We pakken de trein. 9292OV zegt dat de reistijd een uur is, dus dat betekent een uur werken en niet een uur zelf rijden. Die heb je alvast gewonnen. De connectie naar het station is voor jou alleen wat ongunstig, dus ga je met de auto naar het station. Het kost daar 2,50 euro per uur, en daar kan de gemeente Amsterdam een puntje aan zuigen. Je bent mooi op tijd vertrokken (want zo ben je), en daar sta je dan. Bij de melkkoe van de NS. € 24,95 alstublieft…. Sorry? Een retourtje Utrecht? 

Licht geïrriteerd sta je daarna op het perron. Op tijd. Maar geen trein. Want die komt met 10 minuten vertraging. Ansich geen probleem denk je, want je hebt speling ingebouwd. Maar feit is wel dat je daardoor nét je aansluiting mist van de bus naar de klant en je al met al 20 minuten te laat arriveert. Klant geïrriteerd, jij geïrriteerd, afspraak ingekort, niet het resultaat behaald dat jij wilde en oh!, € 35,- af mogen rekenen voor de trein, bus en parkeerkosten. 


Goed. Heb je iets herkend? 

Overweeg dan eens een privéchauffeur. Het levert je namelijk zó veel op! 

1.    Tijd
Je loopt de voordeur uit, je stapt in en rijdt weg. Op het moment dat jij wilt en je bent van niets of niemand afhankelijk. Heb jij een elektrische auto? Laat de chauffeur dan voor het opladen zorgen terwijl jij bij je afspraak bent. In een blog over ‘range anxiety’ zullen we hier nog op terugkomen. 
2.    Geld
Je hebt geen gedonder met parkeren. Geen parkeerkosten. En het OV is ook niet altijd een goedkoop alternatief. Maar het belangrijkste, je kunt werken onderweg. Geld verdienen. Slimme acties uitwerken. Declarabel zijn. 
3.    GEEN Ergernis
Zelf rijden betekent een grote kans op verkeersfrustraties. En die leiden jou weer af van jouw belangrijke denkwerk dat je op voorhand had ingepland. 
4.    Efficiency
Met een privéchauffeur benut je jouw tijd optimaal. Onderweg kun je werken, denken, rusten en daarnaast ook je mail en to-do lijst afwerken. Hoeveel mensen ken jij die dit ’s avonds nog moeten doen? 

Werk nou gewoon wat slimmer. Krijg dingen gedaan! Ervaar alle voordelen van een privéchauffeur. En die hoeft lang niet zoveel te kosten als jij wellicht denkt. De tarieven van privéchauffeurs in het platform van DriveMe gaan vanaf € 10,- ex BTW per uur de boekingskosten bedragen € 7,50 per opdracht. Die afspraak in Amsterdam waar we het over hadden hoeft jou dus niet meer dan € 37,50 ex btw te kosten. En bedenk dan eens wat je daar dan allemaal mee wint. 
 

Door: Jeroen van der Kamp