Een analyse van 2023 DriveMe ritten

DriveMe analyse

Welk merk auto bezit de opdrachtgever? Hoe lang duurt de gemiddelde rit? En waar wonen de opdrachtgevers die geregeld met een privéchauffeur op pad gaan? We doken in de prachtige spelonken van de DriveMe ‘datacave’ met ruim 2000 ritten en kwamen met interessante statistieken terug. Wat bleek?

  • De privéchauffeurs rijden het vaakst in een BMW
  • De gemiddelde rit duurt 4,9 uur en kost € 91,- ex btw.
  • Op maandagen en vrijdagen worden de meeste ritten afgenomen
  • Tesla komt als eerste volledige EV op de vijfde plaats in het autoklassement
  • De meeste ritten starten tussen 06:00 en 11:00 in de ochtend
  • De meeste opdrachten komen uit de regio’s van Den Haag en Amsterdam


De populairste dag voor het gebruik van een privéchauffeur?

We hebben een onderscheid gemaakt naar ritten die voor 17:00 uur starten en ritten die na 17:00 uur starten. De avondritten hebben dikwijls een ‘Bob karakter’ waarbij de chauffeur voornamelijk wordt gebruikt omdat de eigenaar van de auto zelf niet meer mág rijden i.v.m. alcoholconsumptie. Terwijl de privéchauffeurs voor ritten overdag redelijk gelijkmatig over de week verspreid worden afgenomen zien we bij de ritten in de avonduren een duidelijke piek van donderdag tot en met zaterdag.

De gemiddelde duur van een DriveMe rit?

Over alle ritten: 4,9 uur. Ook hier zien we dat de ritten in de avonduren een gemiddeld kortere duur hebben dan de ritten die overdag plaatsvinden. Wanneer we uitsluitend naar de ritten kijken die starten voor 17:00 uur, dan zien we een gemiddelde duur van de rit van 5,64 uur.

De duur van een rit

 

Het merk auto waarin gereden wordt?

Heb jij een auto van Duitse makelij? Grote kans dan dat je een keer een chauffeur in de auto zet zodat je achterin kunt werken. De ‘Duitsers’ nemen maarliefst 66% van alle ritten voor hun rekening. Volvo komt als ‘best of the rest’ uit de data, op de voet gevolgd door het eerste elektrische merk in de rij: Tesla. En van dat merk hebben de eigenaren aangegeven het ideaal te vinden dat de chauffeur – tussen de afspraken door – de auto kan laden.

 

De gemiddelde starttijd van een rit? Overdag en in de avond?

Bijna de helft van alle ritten start tussen 06:00 uur en 11:00 uur in de ochtend met de grootste piek tussen 07:00 en 09:00 uur. Aan het einde van de dag en in de avond zien we duidelijke pieken rond 17:00 uur (opdrachtgevers met een avondprogramma) en rond 23:00 uur voor de Bob-ritten.

 

In welke regio’s worden ritten afgenomen?

De regio’s Amsterdam en Den Haag gaan fier op kop. De Randstad – en alles wat daaraan grenst – zorgt voor het grootste deel van de vertrekplaatsen van de ritten op het DriveMe platform.

Startlocaties van ritten

 

En ten opzichte van de concurrentie?

DriveMe neemt ten opzichte van de reguliere tarieven in de chauffeursmarkt een concurrente positie in. Terwijl de gemiddelde rit bij DriveMe € 91,- ex btw kost, betaalt een opdrachtgever bij een regulier privéchauffeursbedrijf gemiddeld € 127,50. Dat scheelt bijna 30%.

Heb je de app van DriveMe al op je telefoon staan?

DriveMe in de Appstore
DriveMe in de Playstore