Een hogere versnelling voor het DriveMe platform

DriveMe platform

RIJSWIJK – STUD Holding, het moederbedrijf van de thuisbrengservice Rent A Bob en privéchauffeursdienst E-Drivers, is ook eigenaar geworden van chauffeursplatform DriveMe. Tegelijkertijd heeft het Rotterdamse TMM als Venture Builder een belang genomen in de nieuwgevormde mobiliteitsgroep. Deze samenwerking betekent een vergaande automatisering van bedrijven Rent A Bob en E-Drivers en de doorontwikkeling van het platform DriveMe.


TMM Ventures heeft een substantieel belang in STUD Holding genomen. Samen met de oprichters van Rent A Bob, E-Drivers en DriveMe, Jeroen van der Kamp en Patrick Noordermeer, maken zij zich klaar om de bedrijven op te schalen. De partijen hebben elkaar leren kennen met de startup DriveMe. Op het platform van DriveMe kunnen zelfstandige privéchauffeurs zich inschrijven op ritten die klanten aanbieden.


TMM Ventures gaat de infrastructuur hiervan uitbouwen zodat Rent A Bob en E-Drivers met vergelijkbare technologie kunnen werken. Dan kunnen zowel freelancers als chauffeurs in loondienst ritten uitvoeren. “Met de kennis van TMM op het gebied van schaalbaarheid en IT maken we ons op voor een geweldig avontuur. We kunnen nu eindelijk doen wat we al jaren willen, en dat is het bouwen van naadloze technologie met ultiem gebruikersgemak voor chauffeurs en opdrachtgevers”, aldus Noordermeer en Van der Kamp.


Met name Rent A Bob leent zich voor een pan-Europese scaleup. In 2004 was Rent A Bob de eerste die vanuit Den Haag met een thuisbrengservice de Nederlandse markt opging. Klanten worden in hun eigen auto thuisgebracht door een chauffeur die ook last-minute besteld kan worden. Dit concept heeft potentie in alle landen van Europa. Het geautomatiseerde systeem wordt een kant-en-klaar pakket dat ook uit te rollen is in andere markten.


TMM Ventures helpt ondernemingen succesvol te laten groeien door inzet van o.a. IT en schaalbare bedrijfsmodellen. TMM Ventures werkt onder andere samen met: Yieldt (Beheerd beleggen), Woosa (Managed WooCommerce plugins), Swan Market (E-commerce) en Picfee (E-commerce).