DriveMe in 2022

DriveMe 2022

Hoe was jouw jaar?

En hoe ga je van 2022 een (nog) beter jaar maken?

Of wordt jouw 2022 ‘geweldig super fantastisch?’

‘Maak er een waanzinnig jaar van hè!’ Of, ‘het wordt jóuw jaar. Ik vóel ‘t!’ Dikwijls worden de grootste revoluties vanaf 1 januari verwacht.

En hoeveel keer is dat ook echt gebeurd?

Tuurlijk. Een jaar kan goed zijn. Meer dan goed zelfs. Maar het kunnen nooit 365 ‘geweldig fantastische’ dagen worden. Kijk. Je hebt goede maanden. Maar er zijn ook momenten die gewoon klote zijn. Toch? Er gaat een bekende dood. Je kind komt een keer stoned thuis. Je zaak draait een maand of wat verlies. Wat dan ook. C’est la vie. Of niet?

Hoe verging het DriveMe?

2021 beschouwend; we hebben een heel goed jaar gehad. Was het ge-wel-dig? Ongelofelijk fantastisch? Nee. Er ging genoeg niet goed. Covid had er een sterk aandeel in. Dat zette een rem op de groei van het aantal ritten. Ook zijn er periodes geweest dat er geen chauffeurs op het platform konden worden toegelaten omdat de kennismaking en de proefrit niet plaats kon/mocht vinden. Net als nu overigens, maar dat terzijde.

Pluspunten

En de ups van 2021? Meer dan voldoende! Vette updates van het platform gaven ons dat ‘geweldig fantastische’ gevoel. Zeker!

  • Nieuwe branding en styling
  • Een verbeterde manier van inloggen
  • Een nieuwe reserveringsflow
  • Duidelijk onderscheid tussen oude en nieuwe ritten
  • Facturen op te vragen in de app
  • Aangeven of de rit privé of zakelijk is
  • Kledingstijl van de chauffeur aangeven
  • Specifieke wensen (of juist niet) kenbaar maken zoals ‘deur openhouden’ of ‘spullen aanpakken’.

Maar de gerealiseerde groei van het platform was ook best lekker met 141%. Het aantal opdrachtgevers groeide zelfs met 207%! Het aantal chauffeurs groeide ‘maar’ met 57%, Echter. Het aantal aanmeldingen van chauffeurs voor geplaatste ritten steeg met 133%. En dat is een hele belangrijke indicator voor de succesrate van de ritten op het platform.

Wat er komt in 2022

En natuurlijk gaan we een poging doen om van 2022 een ‘geweldig fantastisch’ jaar te maken. Uiteraard. We hebben nieuwe developers in het team gekregen die geweldig werk verzetten en in DriveMe bouwen wat jij graag wilt hebben. (En wij ook trouwens.)

Laat de rit voor je boeken

De komende tijd bouwen we o.a. aan een assistentenfunctie. Mocht dit niet genoeg zeggen: een feature waarmee assistenten voor een of meerdere opdrachtgevers ritten kunnen opgeven. Maar ook de chauffeurs kunnen selecteren. Wel zo handig.

Bob ritten

Ook bouwen we voor de chauffeurs een mogelijkheid om zich in te schrijven op A-B ritten die laat op de avond plaatsvinden voor een vast bedrag, inclusief reiskosten.

Beoordelingen

Een veelgevraagde feature is de beoordelingen van de chauffeurs. Dus die komt er. De voorbereidingen zijn al in 2021 aangevangen, maar de uitrol zal in de komende maanden zijn. De opdrachtgever ziet dan eerdere beoordelingen over een privéchauffeur, het aantal jaren ervaring en uren gereden via het DriveMe platform.

DriveMe als app?

Dit jaar. Zeker. Vooralsnog hebben de web-apps ons veel gebracht. Maar het moeten (natuurlijk) apps worden die je uit de AppStore of PlayStore download. Eerst bouwen we de driver app en dan de passenger app. Klein momentje geduld dus nog.

Opdrachtgevers op DriveMe hebben tot aan 2022 een factuur ontvangen vanuit het boekhoudsysteem. Dit jaar wordt de factuur (automatisch) opgemaakt vanuit de gereden rit. Ook krijgen opdrachtgevers de mogelijkheid om automatische incasso in te stellen. Scheelt weer een betaling doen.

DriveMe ritvoorkeuren

Autoregistratie

Voor de privéchauffeurs op het platform is het enorm belangrijk om te weten wat voor auto ze gaan rijden. Daarom wordt het voor opdrachtgevers mogelijk om in de app het kenteken van de auto op te geven en worden de autogegevens automatisch opgehaald. En weet jij jouw kenteken niet? Geen zorgen. Je kunt ook handmatig het merk en type auto aangeven.

Goed. Die groei.

Om 2022 lekker door te groeien zoeken we een growth marketeer en een sales manager. Of een sales executive. Of gewoon een verkoopmedewerker. Ken jij iemand (misschien jij zelf) die wij moeten leren kennen? Zou je hem of haar dan naar ons door willen sturen? Of naar deze pagina’s: Growth Marketeer en Sales Manager

Is jouw eerste rit voor 2022 al gepland?

Zo niet, boek dan nu met code DMB21 en DriveMe betaalt € 15,- van jouw rit.

De aanbieding geldt alleen voor boekingen geplaatst in januari 2022.