Met focus werken

Ordetraining

We zijn tegenwoordig zoveel afgeleid dat onze attentiespanne nog maar 8 seconden is. Nog korter dan die van een goudvis! Wist je dat we gemiddeld wel 30x per uur onze mail checken? En dat onderbrekingen tijdens het werk kunnen leiden tot wel 4x zoveel fouten? Tijd om naar een einde aan te maken.

je agenda anders indelen

Agenda

Een hele grote stap is om je mail alleen nog op vaste momenten van de dag te checken. Bij voorkeur maximaal 3x, bijvoorbeeld in de ochtend, tussen de middag en aan het einde van je werkdag. Deze geplande momenten kun je daarnaast gebruiken om kleinere losse taken af te ronden. (In de auto met een chauffeur is daar een mooi moment voor.)

Notificaties uit

Om dit te doen slagen moet je alle mail notificaties uitzetten en het liefst je hele emailprogramma. Zorg dat je op geen enkele manier meer kunt zien of je nieuwe mail hebt. Maak je collega’s duidelijk dat als iets heel dringend is en het niet kan wachten tot je volgende mailmoment, dat ze je moeten bellen of langs moeten lopen.

Vergeet ook je telefoon niet. Zet alle mailnotificaties daar ook uit. En als je er klaar voor bent, zet dan alle meldingen voor alle apps uit. Zet vervolgens alleen die notificaties weer aan die je écht aan wilt hebben. Voor mij zijn dit bijvoorbeeld mijn agenda meldingen en natuurlijk meldingen uit mijn takenprogramma.

Plan blokken tijd in voor geconcentreerde taken

Als het uitwerken van zaken en het uitdenken van dingen onderdeel van je werk is, dan heb je hopelijk nog wat tijd ongepland in je komende week. Tijdens je wekelijkse regiemoment plan je daar blokken in om geconcentreerd bijvoorbeeld 2 of 3 uur lang alleen maar aan dat bedrijfsplan te werken. Geen mail, geen apjes, geen sociale media of andere afleidingen. Als er toch een afleiding zich voordoet (bijvoorbeeld een gedachte in je hoofd over iets anders), dan zet je dit in het postvak in van je takensysteem en ga je verder met je werk.

Meer leren over efficiency en productiviteit?

Check dan onze partner Ordetraining.nl

 

 

Ordetraining

 

‘Ik help individuen om hun beste versie te worden’

De auteur van deze training is Patrick van den Hul.

“Al vanaf jonge leeftijd merkte ik dat ik structuur en planning mij van nature goed afgaan.

Ik heb daarbij bewust de keuze gemaakt om dit talent verder te benutten. Ik heb alle informatie verslonden die ik kon vinden over time management, werken met focus en persoonlijke effectiviteit.

Vervolgens heb ik mijn praktische ervaringen en theoretische kennis uit vele bronnen gecombineerd in één overzichtelijke e-learning.

Het motiveert mij om voor anderen hun leven net wat makkelijker te maken. Een leven kan druk zijn, maar stress voelen is niet nodig. Dat gun ik iedereen!
Na deze training zal je meer rust ervaren. Weet je waarom dat belangrijk is. En hoe je dit kunt bereiken.

Patrick van den Hul”

>>> ga naar ordetraining.nl