Het beste moment om een chauffeur te bestellen?

Beste tijd voor het bestellen van een chauffeur

De werking van DriveMe is eenvoudig. Heb je een chauffeur nodig? Zet je rit op het platform en de aangesloten privéchauffeurs krijgen een melding. Maar doe je dit te last-minute, dan krijg je weinig reacties. Hierbij enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van een reservering.

 1. Wees op tijd
  Wacht niet tot ’s avonds 23.00 uur om een rit voor de volgende ochtend 07.00 uur bekend te maken. Het kán wel, en vaak slaagt zo’n rit ook nog wel, maar zeker niet altijd. Chauffeurs zijn net mensen. En die hebben een eigen agenda. Net als jij.
 2. Geef de route goed aan
  Heb je een rit die start en eindigt op hetzelfde adres? De app van DriveMe vult het eindadres alvast voor je in. Maar de tussenstops zijn ook erg belangrijk. De chauffeur krijgt daarmee een goed beeld van jouw dagindeling. Ook kan hij zich goed voorbereiden op de route die hij gaat afleggen. Daar heb je profijt van.
 3. Plaats extra opmerkingen over de rit
  Zijn er nog zaken waar de chauffeur rekening mee moet houden? Laat het dan met een paar korte zinnen weten. Hoe meer info: hoe beter!
 4. Plan niet te ver vooruit
  De meeste chauffeurs kijken zo’n twee a drie weken vooruit als het gaat om agenda’s maken. Een rit over twee maanden wordt ter kennisgeving aangenomen, maar krijgt tot een paar dagen voor de opdracht weinig inschrijvingen.

Dus! Wat is de beste manier om chauffeurs voor jouw rit te krijgen: met 12 tot 72 uur van tevoren bereik je de meeste chauffeurs en krijgt jouw rit de meeste aandacht. Met de groei van DriveMe (die gaat behoorlijk lekker) en de dekkingsgraad van chauffeurs over Nederland zal de responstijd telkens korter worden.