5 redenen waarom anderen een privéchauffeur inzetten

DriveMe blog

2024 is een nieuw jaar en daarom werpen we een terugblik op 2023. Wat viel op? Waarom kiezen mensen voor een privéchauffeur? We hebben de data van alle ritten geanalyseerd en presenteren hierbij onze top 5.

1. Productiviteit onderweg

Onbetwistbaar de meest voorkomende reden om een chauffeur in te schakelen. Een drukke dag met afspraken verspreid over de stad schreeuwt om een chauffeur achter het stuur. Het stelt opdrachtgevers in staat om productief te blijven onderweg – het beantwoorden van e-mails, werken aan projecten, en het adequaat voorbereiden van afspraken. Bovendien ervaren velen een gevoel van rust en ontspanning tijdens de rit, wat bijdraagt aan hun welzijn.

2. Veiligheid na een feestje

DriveMe wordt ook vaak ingeschakeld voor ‘Bob-ritten’ – ritten in de avond van en naar huis, waarbij veiligheid na een feestje prioriteit is. Hoewel dit niet de oorspronkelijke intentie van DriveMe is, biedt het een oplossing voor mensen die na een avondje uit niet meer in staat zijn om zelf te rijden.

3. Medische afspraken en blessures

Medische behandelingen, vooral oogzorg, stonden hoog op de lijst van ritten in 2023. DriveMe werd ook vaak gebruikt door mensen die niet konden rijden vanwege een blessure, zoals een gebroken arm of been, opgelopen tijdens sportactiviteiten.

4. Het halen of brengen van ‘iets’ of iemand anders

DriveMe werd ingezet voor diverse verzoeken, variërend van het halen en brengen van familieleden naar verschillende locaties tot het ophalen of afleveren van voertuigen en andere goederen, zowel nationaal als internationaal.

5. Vervoer naar het vliegveld

Een andere veelvoorkomende toepassing was het gebruik van een chauffeur voor transport naar luchthavens zoals Schiphol, Brussel of Düsseldorf. Het gemak van thuis vertrekken en bij terugkomst direct naar huis gebracht worden, zonder gedoe met parkeren of iemand anders lastig te vallen, werd zeer gewaardeerd door gebruikers.

Rotterdam Airport kwam vrijwel niet voor als bestemming overigens. De reden is ons niet bekend, maar het zou te maken kunnen hebben met de voordelige parkeertarieven of de goede valet parking die daar is.

Conclusie

Hopelijk geeft deze terugblik je meer inzicht in het gebruik van het DriveMe-platform. Wil je in februari 2024 van onze service gebruikmaken? Gebruik dan de kortingscode DM0224 en ontvang €15,00 korting op de platformkosten en verzekering. Jouw comfortabele en zorgeloze reis begint hier.