5 redenen waarom anderen een privéchauffeur inzetten

DriveMe blog

2024. Een nieuw jaar. En dan kijken we even terug naar 2023. Wat viel op? Waarom gebruiken mensen eigenlijk een privéchauffeur? We zijn in de data van alle ritten gedoken en kwamen tot een mooie top 5.

1. Werken onderweg

Met stip. Een dikke stip zelfs. Het blijft de vaakst gebruikte reden om een chauffeur in te zetten. Een dag met meerdere afspraken die ook nog eens niet al te dicht bij elkaar liggen. Het schreeuwt gewoon om een chauffeur achter het stuur. Als opdrachtgever kun je dan lekker doorwerken. Je mailtjes afhandelen. Aan je project werken. Je afspraken fatsoenlijk voorbereiden. Ga zo maar door. Maar wat we ook vaak horen: ik kom lekker uitgerust aan. Dus het ogenschijnlijk doelloos naar buiten staren tijdens de rit heeft wel degelijk een heel belangrijke functie.

2. Een feestje

DriveMe wordt ook ingezet voor “Bob-ritten” Ritten in de avond van A naar B. En ‘B’ is doorgaans thuis. Het zijn de ritten in de avond waarbij je simpelweg niet meer mág rijden. Door drankjes enzo. Voor ons – de makers van DriveMe – zijn deze ritten niet helemaal waar DriveMe voor bedoeld is. Maargoed, een rit is een rit, en vaak wordt via DriveMe ook een chauffeur gevonden.

Maar voor de écht late ritten – na 00.00 uur – kun je beter uitwijken naar Rent A Bob. Tip: zet je jouw rit op DriveMe als A-B-A rit, dan heb je gegarandeerd succes.

3. Een behandeling (ziekenhuis/poliklinisch) of een blessure

Oogbehandelingen staan in deze ritcategorie op 1. Menig kliniek is in 2023 door een chauffeur van DriveMe bezocht. Ook werd DriveMe veelvuldig gebruikt door opdrachtgevers die niet meer mochten of konden rijden als gevolg van een ongelukje op de sportvereniging. Denk dan aan een gebroken arm, been. Gescheurde spier. Et cetera.

4. ‘Iets’ of iemand anders laten halen of brengen

‘Kun je mijn oma ophalen, bij ons afzetten, en later op de avond weer naar huis brengen?’ Maar natuurlijk. En zo geschiedde. Maar er was meer:

  • Een ouder familielid naar een begrafenis rijden
  • Familie naar huis laten rijden na een bezoek aan een sterrenrestaurant
  • Een collega ophalen in het buitenland
  • De auto brengen naar of ophalen in het buitenland
  • Een bestelbus met interieur naar buitenland rijden of daar juist het interieur ophalen

5. Naar het vliegveld

Ook frequent ingezet: een chauffeur gebruiken om je naar Schiphol, Brussel of Düsseldorf te rijden. Je vakantie begint in principe al thuis. De chauffeur rijdt je naar het vliegveld, parkeert de auto weer thuis bij je voor de deur – zo lijkt het ook alsof je gewoon thuis bent – en haalt je weer op wanneer je geland bent. Als voordeel wordt aangestipt:

  • geen parkeergeld op de luchthaven betalen
  • niemand lastig hoeven vallen met de reis
  • meteen in de auto stappen na aankomst

Rotterdam Airport kwam vrijwel niet voor als bestemming overigens. De reden is ons niet bekend, maar het zou te maken kunnen hebben met de voordelige parkeertarieven of de goede valet parking die daar is.

Hopelijk heb je hiermee wat meer inzicht gekregen in het DriveMe platform en het gebruik daarvan. Wil je DriveMe in februari 2024 inzetten? Gebruik dan de kortingscode DM0224 in je rit. Dan krijg je de platformkosten en de verzekering voor niets. Je krijgt daarmee € 15,00 GRATIS.