Veelgestelde vragen
Over het platform - chauffeurs

Veelgestelde vragen : Over het platform - chauffeurs

DriveMe heeft als doel om jou een platform te bieden waar je als privéchauffeur je diensten kunt aanbieden aan opdrachtgevers. De opdrachtgever wordt daardoor in de mogelijkheid gesteld om te werken in plaats van zelf te rijden. Jij krijgt hiermee de kans om een lekker inkomen bij elkaar te rijden.

Een opdrachtgever kan zijn ritaanvraag op het digitale prikbord zetten. Als jij de rit graag wilt rijden dan kun je dit kenbaar maken door een reactie achter te laten. De opdrachtgever kan daarna de chauffeur uitkiezen die het beste bij zijn wensen past. Als jij wordt gekozen dan zorgen wij voor de totstandkoming van de opdrachtovereenkomst. Na afloop van de rit geef je aan het platform door hoelang je bezig bent geweest en wordt op basis van jouw uurtarief de rekening opgemaakt. Deze wordt standaard na 14 dagen betaald, maar je kunt er ook voor kiezen om deze direct betaald te krijgen.

Als chauffeur heb je de mogelijkheid om binnen het platform te groeien aan de hand van ervaring en beoordelingen. Door naar een volgende categorie te promoveren kun je ook weer meer vragen voor jouw diensten. 

Het platform biedt ruimte aan iedereen die als ZZP chauffeur (FreeFlexer) geld wil verdienen. Dat kunnen gecertificeerde directiechauffeurs zijn, maar dan kunnen evengoed studenten zijn die met het werk als privéchauffeur hun studie (of andere zaken) willen bekostigen. Iedere chauffeur dient te zijn ingeschreven als ondernemer via de Kamer van Koophandel. 

In eerste instantie is het platform gratis te gebruiken. Na de testfase zal er een commissie van ca. 10% gerekend worden.

Je kunt doorgroeien door meters te maken. Dus veel ritopdrachten uitvoeren en bij iedere rit een goede prestatie neerzetten. Je gemiddelde beoordeling en het aantal uren als privéchauffeur zijn bepalend voor het door kunnen groeien naar een volgens niveau en een volgend uurtarief.