Veelgestelde vragen
Over het platform - opdrachtgevers

Veelgestelde vragen : Over het platform - opdrachtgevers

DriveMe heeft als doel om jou een platform te bieden waar je een ritopdracht kunt plaatsen en waar privéchauffeurs zich kunnen aanbieden om deze opdracht uit te voeren. Je wordt daarmee in de gelegenheid gesteld om in je eigen auto te werken in plaats van zelf te rijden. Je bent daardoor veel efficiënter bezig! Privéchauffeurs krijgen met dit platform de kans om hun diensten bij meerdere opdrachtgevers aan te bieden en zodoende een mooi inkomen bij elkaar te rijden. 

Wanneer je liever werkt dan zelf autorijdt dan plaats je een ritopdracht op het prikbord van DriveMe. ZZP privéchauffeurs (FreeFlexers) die de rit graag willen doen maken dit kenbaar door zichzelf aan te bieden. Uit de pool van beschikbare chauffeurs kun jij de chauffeur kiezen die het beste bij je wensen past. Wij zorgen daarna voor de totstandkoming van de opdrachtovereenkomst. Na afloop van de rit geeft de chauffeur het aantal gewerkte uren door en wordt de rekening opgemaakt en geïncasseerd. 

Het platform biedt ruimte aan iedereen die als ZZP chauffeur (FreeFlexer) geld wil verdienen. Dat kunnen gecertificeerde directiechauffeurs zijn, maar dan kunnen evengoed studenten zijn die met het werk als privéchauffeur hun studie (of andere zaken) willen bekostigen. Iedere chauffeur dient te zijn ingeschreven als ondernemer via de Kamer van Koophandel. Lees meer over de typen chauffeurs.

Een opdrachtgever betaalt het uurtarief van de chauffeur en per opdracht (niet per uur) wordt een opslag van € 7,50 gerekend. Dus wanneer je een chauffeur inschakelt met een uurtarief van € 15,00 voor de periode van 5 uur dan bedragen de uiteindelijke kosten € 75,- + € 7,50 = € 82,50, exclusief BTW.