Laatste nieuws | Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Jouw auto is heilig. Het ding is immers van jou en je hebt er veel voor betaald. Of je betaalt er maandelijks een fors bedrag voor. Kan ook. Wanneer je een privéchauffeur in je auto zet is het wel zo fijn dat ‘ie er meteen goed mee om kan gaan. En elektrische auto’s verdienen daarbij speciale aandacht.

Wij volgen de ontwikkelingen van deze auto’s op de voet. Niet alleen omdat wij denken dat elektrisch rijden de toekomst is, maar ook omdat wij privéchauffeurs voorzien van instructievideo’s over elektrische auto’s.

De afgelopen weken stond het nieuws weer vol van ontwikkelingen op het gebied van batterijen voor elektrische auto’s. Want ja, range anxiety blijft van toepassing wanneer je vol-elektrisch rijdt. Het nieuws hebben we voor je samengevat.

1000 km bereik. 15 minuten laden

Het Chinese Merk Nio claimt de techniek in handen te hebben om dit voor personenauto’s mogelijk te maken. En niet in 2030. Maar binnen twee a drie jaar. Dat komt vanwege de ‘vastestofbatterij’. Lang verhaal kort: de huidige generatie batterijen werken met het vloeibare elektrolyt. Tijdens het rijden en het opladen worden ionen door deze vloeistof gestuurd. Maar wanneer de vloeistof kan worden vervangen door een geleidende vaste stof dan krijg je een batterij met die veel sneller oplaadt en met een groter bereik.

Ook bij Toyota wordt aan de vaststofbatterij gewerkt. En daar blijft het niet bij, want overal ter wereld schieten startups uit de grond die met deze materie bezig zijn. Volkswagen investeert op zijn beurt in QuantumScape. En ook hier houdt men zich bezig met de vastestofbatterij. Het is redelijk veilig om te stellen dat die batterij er gaat komen.

Een nieuwe generatie lithium-ion batterijen

Het bedrijf StoreDot heeft een ‘extreem snelladende’  batterij al kunnen demonstreren in telefoons, drones en scooters. Ze geven aan de techniek in handen te hebben waarbij lithium-ion batterijen binnen 5 minuten volledig kunnen worden opgeladen. Ok, er is wel een nieuw soort lader voor nodig. Maar mochten ze de techniek naar autobatterijen kunnen doorzetten dan kost het laden van je auto niet veel meer dan het tanken van een auto met fossiele brandstof.

EVgo naar de beurs voor $2,6 mld

In New York zal een nieuw laadpalenbedrijf naar de beurs gaan: EVgo. Na bedrijven als Chargepoint en EVBox wordt ook van dit bedrijf veel verwacht. De waardering van $2,6 mld steunt deze verwachting ook wel. Het bedrijf wordt geleid door een oud staflid (milieu) van Bill Clinton.

Shell neemt Ubitricity over

Shell – die heeft aangegeven in 2050 klimaatneutraal te willen werken – wordt eigenaar cab 2.700 laadplekken in het Verenigd Koninkrijk door de overname van Ubitricity. Deze partij bezit het grootste netwerk van laadpalen in het VK.

Jouw chauffeur in februari met 50% korting

Wil jij ervaren hoe het is om niet zelf te rijden in jouw hybride of elektrische auto, dan bieden we jou in februari 50% korting aan op een privéchauffeur via DriveMe.

Gebruik code DMEV02 bij jouw registratie of bij jouw reservering. Daarmee zet je voor enkele tientjes een professionele chauffeur in jouw auto. Ideaal toch?

Door: Jeroen van der Kamp